Rijkswaterstaat

modulaire infographics

Klant

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Samen met anderen werken ze aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt.

Product

Rijkswaterstaat is als beheerder van de Noordzee en als verantwoordelijke voor de infrastructuur van Nederland een logische partner om de data-grid van de Noordzee op te zetten en te exploiteren en toekomstige gebruikers van de informatievoorziening op de Noordzee te ondersteunen en ontzorgen. IV op Zee is de keten van de aanleg van infrastructuur en connectiviteit die het inwinnen van de data middels sensoren mogelijk maakt tot het bewerken van die data tot bruikbare en betrouwbare informatie.

Het doel

Voor de presentatie van alle plannen omtrent het project, waren er twee infographics nodig die inzicht geven in het verhaal om besluitvormers (Raad voor de Kustwacht) te overtuigen.

Onze oplossing

Het Verkeersbeeld op Zee bestaat uit veel (complexe) informatie. Onze ervaring heeft geleerd dat het van belang is de informatie begrijpelijk en simpel te houden. Om uit te zoeken hoe we dit moesten visualiseren, zijn we eerst op zoek gegaan naar het juiste verhaal.

resultaat

In verschillende brainstorms met Rijkswaterstaat gaven we inzicht in hoe alle elementen met elkaar verbonden zijn. We probeerden erachter te komen wat we dienden te tonen om de doelgroep te overtuigen van het concept.

proces

Nadat we de juiste compositie vaststelden, onderzochten we ieder component. Alle elementen dienden accuraat gevisualiseerd te worden en op de correcte manier gecomposeerd.

uitkomsten

De initiële aanvraag was gebaseerd op het creëren van infographics voor de presentatie. Uiteindelijk hebben we een presentatie gemaakt, waar elke plaat en elk element opgebouwd wordt op basis van de storyline van de spreker.

Elk project vraagt om een unieke aanpak en oplossing. Laten we eens praten en bespreken waarmee we jou kunnen helpen!

+31 (0)10 891 0326

info@studioanaloog.nl

projecten

transit arrow white

Een selectie van onze projecten die ons en onze klanten trots maakt

No items found.
transit arrow white
Gebiedsontwikkeling Entree Zoetermeer

Maeve Aerospace

Maeve 01

No items found.
transit arrow white
Maeve 01

The (Any)Thing

The (Any)Thing App

No items found.
transit arrow white
The (Any)Thing App

Check onze projecten en laat je inspireren door ons design, branding, website portfolio, en ideeën.

alle projecten

transit arrow white