Instructievideo laten maken

verhelder jouw concept

Wil jij een begrijpelijke en overzichtelijke instructievideo laten maken?

Een instructie video laten maken helpt jou op de juiste manier de werking van je product of dienst uit te leggen. Het is een visuele presentatie die is ontworpen om stapsgewijze instructies te geven over hoe je een bepaalde taak uitvoert of een specifiek proces voltooit. Het is toepasbaar in allerlei branches voor educatie, training, handleiding of DIY.

Wij creëren een verhelderende, vloeiende explainer video die focust op de inhoud, voor welke branche dan ook. Met animatie zorgen we ervoor dat de complexe informatie die jij wilt communiceren gemakkelijk te begrijpen en onthouden is. Zo kunnen we jouw verhaal in een abstracte vorm tot leven brengen met animatie of met een overzichtelijke infographic in één beeld duidelijk maken. Maar we kunnen ook 2D overlays toevoegen aan video of 3D producties. Overlays die meer verdieping geven aan de animatie. Wij zorgen voor de oplossing die jou het beste resultaat oplevert.

Full service animatie studio
met een passie voor onderzoek

Als animatie studio gaan wij voor het beste resultaat. Daarom start ieder project bij ons met het doen van uitgebreid onderzoek. Of het nu gaat om een technische dienst, een medisch product, een innovatief concept of een duurzaam project, wij willen het begrijpen. Met een combinatie van onze kennis van animatie en jouw kennis van je product creëren we een sterk design en storyline die overtuigt.

Daarbij hanteren we een transparante werkwijze waarin je elke stap van het proces kunt volgen. We betrekken je graag bij het project zodat we samen een custom made animatie ontwikkelen die accuraat is, je doelgroep aanspreekt en weerspiegelt waar jij voor staat.

Ben jij klaar om jouw product een boost te geven?

Neem dan nu contact met ons op!

Waarom wij?

Wij creëren altijd unieke animaties waarmee je jouw klanten en concurrentie wegblaast. Daarom laten we ons werk voor zich spreken. Want onze visuals werken verhelderend, daarbij is geen uitleg nodig.

meer dan animatie

we geven advies over de  juiste (videomarketing)strategie en stemmen de benodigde assets met jou af

flexibel

Wij staren ons niet blind op technieken, maar vinden voor jou de geschikte oplossing, met een transparant proces

15+

jaar ervaring waarin we de lat bij ieder project hoger leggen

onze aanpak

transit arrow white

projecten

 • technische productanimaties

  Bühler Group

  Nauwkeurige visualisaties van alle technische aspecten en unieke kenmerken van de producten.

  hier komt een tekst zometeen

 • interactieve reanimatie training

  UEFA

  Introductie voor module 'Get Trained Save Lifes' om de noodzaak van het leren van de minimale levensreddende skills te tonen.

  hier komt een tekst zometeen

 • Oogheelkundig chirurgisch systeem animatie

  EVA NEXUS™ systeem

  De instructionele animaties belichten de innovatieve functies en geven inzicht in het gebruik van het systeem/producten.

  hier komt een tekst zometeen

 • modulaire infographics

  rijkswaterstaat

  Twee infographics voor het Verkeersbeeld op Zee project waarin veel complexe informatie is gevisualiseerd ter verheldering.

  hier komt een tekst zometeen

de waardering vanuit

onze klanten

"Jullie fantastische artwork heeft geholpen bij het begrijpelijk maken van onze visie en dat is veel waard"

Jan Willem Heinen
Co-founder & CEO Maeve Aerospace
logo client
logo client
logo client
logo client
logo client
logo client
logo client
logo client

Haal het maximale uit jouw instructevideo

Een instructievideo laten maken is slechts het begin. Er komt veel werk kijken bij het creëren en perfectioneren van de verschillende scènes. Daarom is het verstandig om vooruit te denken op het gebied van marketing. Als animatiestudio werken we samen met jou om het maximale uit deze investering te halen.

Denk aan het plannen van content voor sociale media, zodat je een gevarieerde en continue stroom aan content hebt. Of aan high quality stills voor drukwerk, zoals brochures en handleidingen. We kunnen ook losse loops of stilstaande beelden uit de animatie halen voor je website. Dit zorgt voor afwisseling en eenheid in het verhelderen van je verhaal met indrukwekkende beelden. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om potentiële klanten aan te moedigen om contact met jou op te nemen. Zodra de scènes en modellen zijn opgezet, is het vaak slechts een kleine stap naar nog veel meer!

dit is ons

proces

Briefing

Na jullie aanvraag vindt er uiteraard een eerste kennismaking plaats. We zijn dan benieuwd naar jullie, het bedrijf en natuurlijk inhoudelijk over het onderwerp. Jullie kunnen uitleggen waar jullie communicatie uitdaging in zit. Op basis van al deze informatie kunnen wij aan de slag met een passend voorstel. Na een akkoord gaat het project echt beginnen!

Concept & storytelling

Na de briefing weten we wat jullie doelen zijn. Om de visuals aan te laten sluiten bij jullie doelgroep doen we goed onderzoek naar de doelgroep zelf, concurrentie en daarnaast de complexiteit, unieke aspecten en werking van het product. Hiernaast doen we een inhoudelijke en conceptuele brainstorm ter voorbereiding op de kick-off. Wij werken resultaatgericht en adviseren daarom ook over de aanvullende assets die aansluiten bij jullie (marketing)strategie.

Kick off

Tijdens de kick off zijn alle stakeholders van het project aanwezig en bakenen we samen de inhoud van de storyline af en zullen we de aanvullende inspiratie bespreken. Daarnaast geven we elkaar de ruimte vragen te stellen. Zo kunnen wij vragen stellen op basis van het vooronderzoek en jullie over het proces. Ook presenteren we ons proces, stemmen we de planning van het project af en bepalen we de feedback momenten.

Storyboarding

Met het creëren van een storyboard maken we het verhaal inzichtelijk. Het vertelt stap voor stap welke onderwerpen er in welke compositie en volgorde aan bod komen. We verdelen de storyline in scenes ondersteunt door een schetsmatig beeld. Zo kunnen we samen besluiten of het verhaal duidelijk is en de animatie volledig. Hiernaast leveren we vaak ook een animated storyboard op om de timings (van bijvoorbeeld de voice-over) te kunnen beoordelen.

Concept design

Tijdens de concept design fase wordt het design van de animatie bepaald. Dit doen we door styleframes te ontwikkelen, dit zijn statische fragmenten op basis van jullie identiteit. Hierin presenteren we de uiteindelijke look & feel van de animatie die de doelgroep gaat aanspreken. Deze  styleframes zijn altijd custom ontworpen en resulteren in unieke designs. Deze zullen perfect bij je merk passen.

Productie

Na het afronden van het conceptontwerp beginnen we met de productie. We werken in verschillende fases waarbij we previews van de animatie opleveren. Dit zijn previews waarin je bijvoorbeeld de 3D camera-animatie, het gebruik van de modellen en de texturing kunt zien. Als alle stappen klaar zijn, leveren we de definitieve preview op. Dan doen we de finishing touches en leveren we een animatie die voldoet aan al je wensen en behoeften.

Sound

De animatie vertelt de belangrijkste boodschap waarmee je je doelgroep overtuigt. Toch kun je de beelden in de animatie een bepaald gevoel meegeven, extra benadrukken of verder toelichten. Wij bieden de mogelijkheid de animatie nog meer tot leven te brengen met muziek, geluidseffecten en/of voice-over.

Release

Veelgestelde vragen

expand black

Wat kost een instructievideo laten maken?

expand black

Waarom een instructievideo laten maken?

expand black

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een instructievideo?