FreeTV

streamingdienst tudum animatie

Klant

FreeTV is een streamingdienst die een premium selectie van wereldwijde scripted series, films en miniseries biedt. De dienst heeft een aantrekkelijk en rijk aanbod van 52 kanalen waaronder de belangrijkste Israëlische zenders, sportkanalen, film- en seriekanalen, kinderzenders, entertainmentkanalen en een enorme VOD-bibliotheek.

Product

Samen met Plusdrie hebben we een 'tudum' (mnemonic zoals deze technisch gezien wordt gecategoriseerd) gecreëerd voor FreeTV. Een tudum is de intro die wordt gebruikt in de app wanneer de gebruiker begint met het streamen van content. Het is het eerste beeld en geluid dat de kijker te zien en horen krijgt en dus de kijker dient te enthousiasmeren voor de content.

Het doel

De tudum wordt op verschillende platforms ingezet en diende daarom voor verschillende verhoudingen te werken. Het logo van FreeTV was bekend met daarbij een verbindend element (een lijn) die al werd gebruikt op en over geschoten content. Dit herkenbare element diende dan ook in de tudum terug te komen. Daarbij moest het herkenbaar zijn en passen bij de transitie naar ieder type content en branding.

Onze oplossing

We hebben in totaal een 6 seconden durende tudum gecreëerd die bestaat uit 2 gedeeltes, in een staand en liggende variant waardoor deze multiplatform inzetbaar is. Het verbindende element, de lijn, animeert het totale logo in. Dit geeft het totaal een dynamisch, magisch, spannend en esthetisch gevoel.

resultaat

Aangezien het gaat om een totaal van slechts 6 seconden was het belangrijk dat ieder frame perfect is. Daarom was de conceptfase in dit project van groot belang. Het ontwikkelen van het juiste concept en deze uitwerken van 3d naar 2d naar 3d terwijl dit niet te zien mag zijn, was de grootste uitdaging.

proces

Wanneer we werken aan abstracte animatie dan zoeken we vaak naar fysieke analogieën. Referenties die het gevoel dat we willen overbrengen duidelijk maken. Zo associeren we een bounce snel met massa en elasticiteit. Als we het kunnen zien dan voelen en begrijpen we het eerder. Door dit te gebruiken in onze animaties, maken we een fictief concept waardevoller.

uitkomsten

De volledige sequence is bruikbaar in interactieve omgevingen en is op verschillende platforms geïmplementeerd.

Elk project vraagt om een unieke aanpak en oplossing. Laten we eens praten en bespreken waarmee we jou kunnen helpen!

+31 (0)10 891 0326

info@studioanaloog.nl

projecten

transit arrow white

Een selectie van onze projecten die ons en onze klanten trots maakt

Showmax

Showmax

No items found.
transit arrow white
Showmax

Nederlandse Spoorwegen (NS)

Social media beeldcomponenten

No items found.
transit arrow white
Social media beeldcomponenten

Grenzeloos Wonen

Grenzeloos Wonen

No items found.
transit arrow white
Grenzeloos Wonen

Check onze projecten en laat je inspireren door ons design, branding, website portfolio, en ideeën.

alle projecten

transit arrow white