Nederlandse Spoorwegen

beeldcomponenten social media

Klant

De Nederlandse Spoorwegen is de belangrijkste spoorwegmaatschappij voor personenvervoer in Nederland. Het is een van de drukste netwerken in de Europese Unie. De NS laat dagelijks ongeveer 5000 treinen rijden voor 1,1 miljoen reizigers.

Product

NS blijft op alle mogelijke manieren in contact met reizigers. NS is inmiddels op alle denkbare platforms te vinden; van vertrouwd drukwerk tot de nieuwste vormen van social media. Door gebruik te maken van een vaste set grafische componenten worden alle (video)uitingen consistent en in één beeldtaal naar buiten gebracht.

Het doel

NS produceert wekelijks nieuw videomateriaal. De inhoud van deze video's is zeer divers, maar bevat altijd de kernwaarden van het bedrijf. Om binnen dit beeldmateriaal een duidelijke NS identiteit te creëren is er een set beeldcomponenten ontwikkeld om alle audiovisuele uitingen van NS visueel te ondersteunen.

Onze oplossing

Alle video-elementen moeten niet alleen direct herkenbaar zijn als NS, maar ook in elke situatie werken. Het uitgangspunt van de vormstudie is een vormgeving die zich richt op de informatie die aan bod komt, zoals namen in de lower thirds, onderwerpen in de titelkaartjes en een activerende boodschap in de outro.

resultaat

Bij het samenstellen van het totaalpakket wordt rekening gehouden met 2 doelgroepen. Voor de kijker is het belangrijk dat elementen over de hele linie herkenbaar zijn. Design en animatie moeten hetzelfde gevoel geven op de verschillende platformen, zoals Facebook advertenties tot Instagram stories en YouTube video's. Voor de editor is het belangrijk dat het mediapakket vooral makkelijk te gebruiken is en dat je snel een goed resultaat krijgt. Hierdoor hebben we het pakket gemaakt voor Premiere Pro en voor Final Cut Pro zodat iedereen ermee kan werken.

proces

Onderzoek naar lettergrootte, witruimte en hoeveelheid animatie legde de basis voor de ontwikkeling van een compleet pakket. Na de uitgebreide testfase op zowel een groot scherm als kleine apparaten was het tijd; een professionele set audiovisuele beeldcomponenten die eenvoudig in gebruik kan worden genomen door zowel NS als externe partijen.

uitkomsten

Als extra hulpmiddel hebben we een uitgebreide styleguide gemaakt. Zo kan elke gebruiker van verschillende niveaus meteen aan de slag met dit mediapakket. Hierin staan bijvoorbeeld installatiestappen, wat je wel en niet mag doen. Ook kun je vinden welke beeldcomponenten er zijn en hoe je die kunt gebruiken.

doorvoerpijl wit Elk project vraagt om een unieke aanpak en oplossing. Laten we eens praten en bespreken waarmee we jou kunnen helpen!

+31 (0)10 891 0326

info@studioanaloog.nl

projecten

transit arrow white

Een selectie van onze projecten die ons en onze klanten trots maakt

The (Any)Thing

The (Any)Thing App

No items found.
transit arrow white
The (Any)Thing App

Nederlandse Spoorwegen (NS)

NS Goed Bezig campagne

No items found.
transit arrow white
NS Goed Bezig campagne

Rhenus Logistics

Rhenus Americas

No items found.
transit arrow white
Rhenus Americas

Check onze projecten en laat je inspireren door ons design, branding, website portfolio, en ideeën.

alle projecten

transit arrow white