Museum Rotterdam

tentoonstelling animatie

Klant

Samen met Museum Rotterdam zijn we een uniek participatieproject gestart. De collectie van Museum Rotterdam herbergt meer dan honderdduizend objecten, een grote verscheidenheid aan voorwerpen variërend van jurken tot verpakkingsmateriaal, van beeldhouwwerk tot keramische tegels.

Product

Een project waarbij zo'n 3000 mensen hebben geholpen bij het maken van deze animatie. Animatie R is een animatieproject over Rotterdam, door Rotterdam.

Het doel

Op basis van het abstracte beeld van de stad dat we met Stage 2 creëerden, moest deze animatie Rotterdam door de ogen van de burgers laten zien.

Onze oplossing

We begonnen met de lay-out van de stad Rotterdam uit Stage 2. Hier hebben we een aantal interessante thema's bedacht, het verloop van de animatie uitgewerkt en vervolgens elk frame van de gehele animatie afgedrukt.

resultaat

We verdeelden de kaders onder de deelnemers. Elke deelnemer maakte zijn eigen interpretatie van zijn kader door er overtrekpapier op te plakken en zijn eigen ontwerp op het overlappende papier te tekenen. De tekeningen werden vervolgens gescand en over de animatie geplaatst.

proces

We printten elk frame van de animatie uit (in totaal bijna tienduizend frames!) en het Museum van Rotterdam deelde deze frames uit aan de deelnemers. Zij kleurden vervolgens alle frames in, waarna het Museum ze ophaalde en wij elk getekend frame verwerkten zodra we ze ontvingen. We maakten sequenties van alle tekeningen, die we vervolgens uitsloten zodat we ze op onze 3D beelden konden plaatsen. Voor het eindresultaat textureerden we de scène, verwijderden we de grijze texturen die als "kleur hier" gidsen en voegden we bewegingsonscherpte en scherptediepte toe. Als klap op de vuurpijl hebben we de animatie op kleur gecorrigeerd en is er geluid op maat gemaakt en toegevoegd door geluidsstudio SonicPicnic.

uitkomsten

We zijn erg trots op de al met al intense, ingewikkelde, informatieve en coole samenwerking die resulteerde in deze unieke en levendige kleurenanimatie.

Elk project vraagt om een unieke aanpak en oplossing. Laten we eens praten en bespreken waarmee we jou kunnen helpen!

+31 (0)10 891 0326

info@studioanaloog.nl

projecten

transit arrow white

Een selectie van onze projecten die ons en onze klanten trots maakt

No items found.
transit arrow white
Pathé Thuis

Grenzeloos Wonen

Grenzeloos Wonen

No items found.
transit arrow white
Grenzeloos Wonen

Check onze projecten en laat je inspireren door ons design, branding, website portfolio, en ideeën.

alle projecten

transit arrow white