Edorado 8S

Product unveil animatie

Klant

Edorado Marine is een zero emission motorboot bedrijf uit Nederland. Edorado aanvaardt momenteel reserveringen voor de eerste partij boten die zullen worden vervaardigd. Het bedrijf wordt gefinancierd door een groep particuliere investeerders.

Project

De Edorado 8S is een innovatieve elektrische motorboot die een gladde gestroomlijnde buitenkant combineert met een comfortabel premium interieur. De Edorado 8S heeft de mogelijkheid om haar foliesysteem volledig terug te trekken in de romp. Bij het verlaten van een steiger op lage snelheid of in ondiep water werkt de boot als een normale boot. Zodra de vliegmodus is ingeschakeld zal ze opstijgen als een vliegtuig. U vliegt comfortabel boven de golven.

Het doel

Een paar jaar geleden was Edorado Marine op zoek naar een manier om uit te leggen hoe de verschillende intrekbare constructiedelen werken en in welk stadium de ontwikkeling van de boot zich bevond. In samenwerking met Edorado maakten we animaties die hen hielpen een nieuwe investeringsronde binnen te halen en daardoor konden ze hun innovatie verder ontwikkelen.

Onze oplossing

We creëerden verschillende product reveal animaties die teasen, onthullen en een high-end en realistisch gevoel hebben waarbij de kijker de "wow factor" krijgt. Samen met Edorado hebben we bepaald welke deliverables nodig waren om het promotiemateriaal compleet te maken. Naast de reveal animaties maakten we loops, stills van de verschillende views, context renders en drukwerk voor banners.

resultaat

Met visual storytelling bouwen we op van de verschillende mechanische onderdelen, naar het carbon, gevolgd door de romp. Een teasende close-up leidt dan tot het grote reveal moment. De animatie eindigt met een realistisch beeld dat de snelheid van het zeilen benadrukt.

proces

De verdere ontwikkeling van de boot en het aangepaste ontwerp vroegen om nieuwe animaties om de grote onthulling van de Edorado 8S mogelijk te maken en potentiële klanten te overtuigen van de innovaties.

uitkomsten

De deliverables droegen bij aan het succes van de onthulling in september 2021. Als onderdeel van het pr-materiaal verschenen ze onder meer in Quote en het Algemeen Dagblad.

In oktober 2023 vond de global launch van de Edorado 8S plaats tijdens het Cannes Yachting Festival. Hier werden ook het final UI en animation design dat we hebben gecreëerd voor het eerst onthult. Het event was een groot succes.

Elk project vraagt om een unieke aanpak en oplossing. Laten we eens praten en bespreken waarmee we jou kunnen helpen!

+31 (0)10 891 0326

info@studioanaloog.nl

projecten

transit arrow white

Een selectie van onze projecten die ons en onze klanten trots maakt

No items found.
transit arrow white
REV'IT motorkleding

Energiesprong

Net Zero Energy

No items found.
transit arrow white
Net Zero Energy
No items found.
transit arrow white
Pathé Thuis

Check onze projecten en laat je inspireren door ons design, branding, website portfolio, en ideeën.

alle projecten

transit arrow white