Zero Emission Lab

uitleg animatie

Klant

MARIN is een wereldwijd erkend topinstituut voor hydrodynamisch en nautisch onderzoek. Zij opereren als onafhankelijke, betrouwbare en innovatieve kennispartner voor de maritieme sector, overheid en maatschappij. Met als doel schone, slimme en veilige scheepvaart en duurzaam gebruik van de zee. Door verschillende methoden te combineren streven zij naar oplossingen van conceptontwikkeling, ontwerp en exploitatie.

Onderwerp

Samen met de maritieme sector bouwt MARIN een Zero Emission Lab, waar ze de 'Machinekamer van de toekomst' ontwikkelen. Met de bouw van het lab bereidt MARIN zich als de maritieme sector voor op de uitdaging waarvoor zij in de maritieme energietransitie komen te staan. Het doel is het ontwerpen, bouwen en testen van prototypes die een betrouwbare werking in de toekomst onder realistische omstandigheden garanderen.

Het doel

Het onderzoek is belangrijk en baanbrekend, maar moeilijk uit te leggen aan een niet-technisch publiek. MARIN moest een manier vinden om buiten de maritieme sector draagvlak te creëren bij een algemeen en politiek publiek, maar toch de maritieme sector aan te spreken. Met animatie wilden ze de huidige probleemsituatie, de werking van het ZEL en de functie en waarde van het onderzoek begrijpelijk visualiseren.

Onze oplossing

MARIN test schepen in verschillende omstandigheden. Daarom hebben we voor verschillende scheepstypen verscheidene realistische vaaromstandigheden gecreëerd. Met uitgebreid onderzoek en nieuwe technieken hebben we alle elementen zo realistisch mogelijk gemaakt. Door dit te coördineren met abstracte visuals was er ruimte om een grote hoeveelheid informatie te communiceren.

resultaat

Door de geleverde modellen van het ZEL en de schepen in verschillende omgevingen te plaatsen, hebben wij de statische modellen tot leven gebracht. Het ontwerp van de eigenlijke testopstelling was het uitgangspunt om verschillende situaties en scheepstypen te visualiseren.

proces

Om de animatie kracht bij te zetten hebben we sound design geadviseerd en toegevoegd. De acties die op het scherm te zien zijn worden tot leven gebracht door de toegevoegde geluidseffecten. Zo wordt elk detail benadrukt en wordt de aandacht van de kijker getrokken.

De visualisatie van water was een belangrijk aspect van het proces. Met uitgebreid onderzoek en nieuwe technieken hebben we verschillende manieren getest om water realistisch te visualiseren.

uitkomsten

Naast de Nederlandse en de Engelse versie van de animatie maakten we een social short. Voor deze short werden aangepaste teksten aan de video toegevoegd.

Elk project vraagt om een unieke aanpak en oplossing. Laten we eens praten en bespreken waarmee we jou kunnen helpen!

+31 (0)10 891 0326

info@studioanaloog.nl

projecten

transit arrow white

Een selectie van onze projecten die ons en onze klanten trots maakt

No items found.
transit arrow white
Hebel aerated concrete

Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam

KCR customer journey

No items found.
transit arrow white
KCR customer journey

Rhenus Air & Ocean

LCL shipping

No items found.
transit arrow white
LCL shipping

Check onze projecten en laat je inspireren door ons design, branding, website portfolio, en ideeën.

alle projecten

transit arrow white