Gemeente Zoetermeer

Gebiedsontwikkeling animatie Zoetermeer

Klant

Zoetermeer is een gemeente in de provincie Zuid-Holland in Nederland. De gemeente Zoetermeer heeft ruim 124 duizend inwoners. Via marketing- en communicatiebureau Roos & van de Werk zijn wij gevraagd mee te werken aan dit project.

Project

Het gebied rond de Afrikaweg is op dit moment geen aantrekkelijk verblijfsgebied en kampt bovendien met veel leegstaande kantoorpanden. De gemeente Zoetermeer heeft het plan om hier de komende jaren iets aan te doen. Met dit plan (genaamd Entree) wil men hier een levendige stadswijk van maken met woningen, winkels en kantoren.

Het doel

Het infrastructuurplan was door de gemeente opgesteld en bijna uitgewerkt, maar de definitieve details van de gebouwen waren nog niet klaar. Onze taak was om een toekomstvisie te geven in de vorm van een animatie.

Onze oplossing

De verhaallijn van de animatie is opgesplitst in twee delen. Het eerste deel toont de opbouw van de infrastructuur, het groen en de gebouwen. In het tweede deel geven we een indruk van de sfeer van de omgeving die de gebruikers zullen krijgen. Hier doorlopen we een dag van 's morgens tot 's avonds. In het tweede deel van de animatie tonen we het leven in de stadswijk. We hebben de toekomstige gebruikers in de vorm van miniatuurfiguren in de scènes geplaatst. Om de ervaring te tonen hebben we enkele van de aanwezige personages in de animatie geanimeerd. Dit geeft de kijker een beter gevoel van de levendigheid van het stadsdeel.

resultaat

Wij hebben het ontwerp gebaseerd op architectonische modellen waarin vooral natuurlijke materialen voorkomen zoals hout, vilt, karton, schuim, glas en metaal.

proces

Toen we met de ontwikkeling van de animatie begonnen, hadden we relatief weinig visuele input beschikbaar. We begonnen met een 2D overzichtstekening waarop de meest actuele uitvoering van het plan op dat moment beschikbaar was. Ook hadden we een ruwe mockup van de gebouwen in de vorm van een 3D model dat we als leidraad hebben gebruikt om de inhoud van de gebouwen te bepalen. We hebben deze invulling gebaseerd op verschillende documenten met studies van verschillende partijen.

uitkomsten

De video werd intern bij de gemeente gebruikt als presentatiemiddel in verschillende fasen. Later werd de video onderdeel van de Entree homepage met een publieke functie. De inhoud werd ook opgenomen in een artikel in het Algemeen Dagblad.

Elk project vraagt om een unieke aanpak en oplossing. Laten we eens praten en bespreken waarmee we jou kunnen helpen!

+31 (0)10 891 0326

info@studioanaloog.nl

projecten

transit arrow white

Een selectie van onze projecten die ons en onze klanten trots maakt

Grenzeloos Wonen

Grenzeloos Wonen

No items found.
transit arrow white
Grenzeloos Wonen

D.O.R.C. (Dutch Ophthalmic Research Center) International

EVA NEXUS™ systeem

No items found.
transit arrow white
EVA NEXUS™ systeem

The (Any)Thing

The (Any)Thing App

No items found.
transit arrow white
The (Any)Thing App

Check onze projecten en laat je inspireren door ons design, branding, website portfolio, en ideeën.

alle projecten

transit arrow white