Energiesprong

Uitleg animatie met commercieel karakter

Klant

Energiesprong is een onafhankelijke, revolutionaire aanpak voor grondige renovatie en financiering van het hele huis. Het vindt zijn oorsprong in Nederland, maar is geïmplementeerd in o.a. de UK, US, Duitsland, Frankrijk en Canada. Via branding studio Offf werden we gevraagd om voor dit project samen te werken met Energiesprong.

Product

Energiesprong levert net zero enery huizen, wat betekent dat ze net zoveel energie opwekken als nodig is voor de verwarming, het warm water en de elektrische apparaten zelf. Dit wordt bereikt door prefab gevels rond de huizen te bouwen en ze te voorzien van moderne verwarmingstechnologieën zoals geïsoleerde daken met zonnepanelen, slimme verwarming en ventilatie- en koelingsinstallaties. Een volledige renovatie kan in minder dan 10 dagen worden voltooid, maar zal de klimaat- en energieprestaties tot 40 jaar optimaliseren.    

Het doel

Energiesprong is een complexe organisatie met veel verschillende culturen, actief in verschillende delen van de wereld met verschillende doelgroepen en stakeholders. Dit zijn primair woningcorporaties en secundair bouwpartijen en leveranciers. Daarom was het belangrijk om een animatie te maken die alle partijen overtuigt van de toegevoegde waarde van NZE. Het doel was om de doelgroepen zowel te interesseren voor NZE als bekend te maken met Energiesprong. Samen met Energiesprong en Offff studio creëerden we een verhaallijn die gemakkelijk te begrijpen is.

Onze oplossing

We creëerden een informatieve animatie met een commercieel karakter om de doelgroep te overtuigen van de toegevoegde waarde van NZE. Met een design dat niet alleen past bij het merk Energiesprong, maar ook aantrekkelijk is voor alle betrokken partijen.

resultaat

Centraal in het scenario staat het oudere gebouw waarin veel energie wordt verbruikt en verspild. Voor de eerste scènes creëerden we verschillende woonsituaties met verschillende 3D-personages en assets.

proces

We ontwikkelden de verschillende situaties vanaf de grond, beginnend met schetsen en steeds weer activa toevoegend die de uitstraling van een huis creëren.

uitkomsten

Energiesprong is actief in veel verschillende landen, daarom hebben we hen voorzien van verschillende vertalingen van de animatie.

De animatie was ook te zien in een reportage voor PBS NewsHour, met miljoenen dagelijkse kijkers.

Elk project vraagt om een unieke aanpak en oplossing. Laten we eens praten en bespreken waarmee we jou kunnen helpen!

+31 (0)10 891 0326

info@studioanaloog.nl

projecten

transit arrow white

Een selectie van onze projecten die ons en onze klanten trots maakt

Maritime Research Institute Netherlands

Zero Emission Lab

No items found.
transit arrow white
Zero Emission Lab

Edorado Marine

Edorado 8S unveil

No items found.
transit arrow white
Edorado 8S unveil
No items found.
transit arrow white
Gebiedsontwikkeling Entree Zoetermeer

Check onze projecten en laat je inspireren door ons design, branding, website portfolio, en ideeën.

alle projecten

transit arrow white