Oogheelkundig chirurgische animaties

D.O.R.C. International

Klant

D.O.R.C. International is wereldwijd marktleider op het gebied van oftalmologische chirurgische apparatuur, instrumenten en vloeistoffen. D.O.R.C. exporteert haar instrumenten en apparatuur naar meer dan tachtig landen wereldwijd en heeft eigen verkoop- en marketingorganisaties in o.a. Frankrijk, UK, USA, China en Nederland.

Product

D.O.R.C. werkt intensief samen met vooraanstaande topchirurgen. Hun kennis gecombineerd met een unieke mix van talent voor de ontwikkeling van nieuwe ideeën, hoge ontwerpkwaliteit en een sterke productfilosofie, resulteert in zeer innovatieve producten. Deze producten worden gebruikt voor cataract-, retina- en gecombineerde chirurgie en diverse gerelateerde instrumentinnovaties.

Het doel

Het doel van de animaties is het informeren en interesseren van een belangrijke doelgroep van oogchirurgen en verplegend personeel. De animaties hebben meerdere doelen, ze zijn gebruikt om de producten te lanceren, maar ook voor zowel training als verkoop. Daarom moesten ze instructief, informatief en promotioneel zijn.

Onze oplossing

In onze langdurige samenwerking met D.O.R.C. maken we animatie video's die de innovatieve functies belichten en chirurgen inzicht geven in het gebruik van het systeem/de producten door de juiste match tussen abstractie en realisme. We blijven werken aan een compleet pakket van middelen voor meerdere platforms.

resultaat

We ontwikkelden een compleet pakket assets voor meerdere platforms. Dit bevat een set animaties voor het EVA NEXUS™ system en op zichzelf staande animaties voor aanvullende producten zoals EVA AVETA™, EVA EQUIPHACO™ en EVA INICIO™.

proces

Het gebruik van animatie is een unieke en innovatieve manier in de oogheelkunde om klinische nauwkeurigheid te koppelen aan het eindresultaat. Vaak worden real life beelden gebruikt om de instructie te tonen. Daarom was de grootste uitdaging om te werken zonder referenties, de animaties moesten worden gemaakt op basis van interpretaties. We deden onderzoek naar hoe het in het echt zou moeten zijn en vertaalden dit naar een 3d omgeving.

uitkomsten

Tijdens de projecten hebben we nauw samengewerkt met zowel het D.O.R.C.-team als vooraanstaande clinici, die ons hebben geholpen bij de ontwikkeling van de producten en ons hebben geadviseerd tijdens het proces van het maken van de animaties. Hun enthousiasme heeft geleid tot voortdurende verzoeken om meer uitgebreide varianten voor verschillende doeleinden, bv. trainingsvideo's, afdrukbare stills, sociale shorts, presentatiemateriaal enz. Daarom blijven we werken aan verschillende projecten.

Elk project vraagt om een unieke aanpak en oplossing. Laten we eens praten en bespreken waarmee we jou kunnen helpen!

+31 (0)10 891 0326

info@studioanaloog.nl

projecten

transit arrow white

Een selectie van onze projecten die ons en onze klanten trots maakt

D.O.R.C. (Dutch Ophthalmic Research Center) International

EVA NEXUS™ systeem

No items found.
transit arrow white
EVA NEXUS™ systeem

Orteq Sports Medicine

Actifit

No items found.
transit arrow white
Actifit
No items found.
transit arrow white
VPI REVEAL

Check onze projecten en laat je inspireren door ons design, branding, website portfolio, en ideeën.

alle projecten

transit arrow white